Planera för hösten

Snart är det sommar och semester, och därmed dags att börja planera höstens kommunikationsaktiveter. Bra långsiktiga planer och strategier ökar chanserna att lyckas med PR- och kommunikationsarbetet. Läs några enkla och snabba tips här.

Planera-för-hösten.jpg

Höstplanering redan nu

Sista veckorna innan det är dags för semester kan vara hektiska. Men man har ändå mycket att vinna på att lägga tid på att börja planera höstens kommunikationsarbete. Att vara ute i god tid ger dig möjligheter att åstadkomma stordåd under hösten. Du kan dessutom förankra arbetet i organisationen samt förbereda de som ska vara talespersoner, till exempel med medieträning. På så sätt involveras hela organisationen och resultatet av kommunikationsinsatserna blir bättre.

Nu antar och förutsätter jag att sommarens PR-arbete redan är planerat, annars brinner det lite i knutarna (kontakta mig annars så kan jag ge dig lite snabb hjälp!). 

Kommunikationsplaner och mallar

Ibland kan det kännas lite övermäktigt att sitta med ett tomt ark och börja skriva på kommunikationsplanerna. Som tur är finns det genvägar genom att andra har gjort arbetet före dig. Några enkla sökningar bort hittar du bra mallar och checklistor för att ta fram klockrena kommunikationsplaner. Till exempel har Mynewsdesk ett bra urval av olika mallar, kolla in deras galleri här. Även Meltwater delar med sig av bra exempel, kolla in deras blogg.

Vill du bygga från grunden och få tips och idéer för arbetet så bör du kolla in Westanders PR-handbok. En guldgruva för kommunikatörer och pressekreterare. 

Förmodligen kommer du behöva lämna ifrån dig lite kontaktuppgifter till de som delar med sig som betalning för informationen, men det kan det vara värt då du faktiskt får en hel del bra tips.

Skräddarsydd kommunikationsrådgivning

Vill du ha mer hjälp, tips och idéer? Eller behöver du medieträna talespersoner inför sommaren och hösten? Kontakta mig så kan jag ta fram skräddarsydda PR- och kommunikationspaket för din organisation.